Sepetinizde herhangi bir ürün bulunmamaktadır.
Dilerseniz hemen mağazamızdaki ürünlere göz atabilirsiniz.
Toplam :
  Alışverişi Tamamla
Görsel Hazırlanıyor
Süsen Çiçeği Zambak(Beyaz İris) 10 Adet

Ürün Kodu : EFDNCİORG251

Stok Kodu :  

₺171,89 ₺99,68 KDV Dahil

%42 İndirim

Ücretsiz Kargo/Ziraat Y.Mühendisi Onaylı/Garantili Gönderim

Seralarımızda ürettiğimiz ürünlerimizi e-ticaret platformları üzerinden siz değerli müşterilerimize en güzel şekilde paketleyerek garantili olarak göndermekteyiz.Ürünlerimiz 1.Kalite olarak yurt içi ve yurt dışı ihracatını yaptığımız ürünlerdir.Magazamızdaki tüm ürünler ücretsiz kargo olarak gönderilmektedir.Lütfen alışverişinizde bir memnuniyetsizlik yaşarsanız mağamızla iletişime geçin.Ziraat Y.Mühendisi Bekir YEŞİLKAYA


- Süsen susam çiçeği 16 cm çapında saksıda satışa sunulmuştur.

- Satıştaki boyu : 15 - 20 cm civarıdır.

- Fidanın yaşı : 1 yıllıktır.

- Dikim mesafesi : 50 cm

 - Süsen fidanı dikim zamanı : 12 ay sürekli dikilebilir.

- Yaprak dökme özelliği : Kışın yaprak döker

- Çiçeklenme dönemi : Yaz ayları

- Formlu yetişme boyu : 50 - 60 cm

- Süsen fidanı dayanabileceği en düşük sıcaklık değeri : - 10 derece

- Fidanın ışık isteği : Yarı güneş gören yerleri sever

- Nereye dikileceği : Ev, bahçe, balkon, teraslarınıza rahatlıkla dikebiliriz.

- Süsen fidanı her tür toprağa dikilebilir. Mühim olan toprağın kalitesi değil daha sonra bitkinin isteği olan vitamin ve mineralin zamanı geldiğinde fidanın dibine atılması önemlidir.

- Fidanlarımızı toprakla buluşturmadan önce bolca sulayalım.

 

Fidan dikim çukuru ne kadar büyük olursa fidanlarımızda o derece hızlı büyürler. Fidan dikildikten sonra çevresinde bir metre çapında tabak şeklinde bir havuz yapalım.

 

Yani bir peynir tenekesi miktarı kadar su döküldüğünde suyun havuzdan dışarı taşmaması gerekir. Fidan dikildikten sonra her gün sulayalım bir hafta sonra dibi kurudukça sulayalım.

- Süsen fidanı dikildikten 2-3 ay gibi bir zaman zarfında dibine gübre atmayalım.Kök gelişimi tamamlanmamış bitkinin dibine asla gübre atılmaz.

 

Gübreleme zamanı geldiğinde azot-fosfor-potasyum içerikli gübrelerden biri olan 15-15-15 gübre atabiliriz.Gübreyi bitkinin dibine 20 cm açığına bir murç yada demirle 10-15 cm derinlikte bir delik delip içine bir çay kaşığı atıp o deliği toprakla kapatalım.

 

30 gün sonra tekrar ayni gübreyi delik delip bitkinin diğer tarafına atalım.O gübre bitki sulandıkça yavaş yavaş köklere nüfus edecektir.

Yaz sıcakları başlayınca fidanın dibine asla gübre atmayalım. Yaklaşık bir yıl sonra gübre miktarını bir tatlı kaşığına çıkaralım. İris çiçeği soğanlı kökten ayırma yöntemi ile çoğalır.

İris çieçğinizi her sene kendi soğanınızdan elde edebilirsiniz. Susuzluğa dayanıklı olması sebebi ile mezarlık çiçekleri arasındadır.

Yorum yapmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.