Sepetinizde herhangi bir ürün bulunmamaktadır.
Dilerseniz hemen mağazamızdaki ürünlere göz atabilirsiniz.
Toplam :
  Alışverişi Tamamla
Görsel Hazırlanıyor
Areka Palmiyesi, 100-120 Cm,1.Sınıf Taptaze Sürgünler

Ürün Kodu : EFDNCİORG240

Stok Kodu :  

₺410,80 ₺284,04 KDV Dahil

%30 İndirim

Ücretsiz Kargo/Ziraat Y.Mühendisi Onaylı/Garantili Gönderim

Seralarımızda ürettiğimiz ürünlerimizi e-ticaret platformları üzerinden siz değerli müşterilerimize en güzel şekilde paketleyerek garantili olarak göndermekteyiz.Ürünlerimiz 1.Kalite olarak yurt içi ve yurt dışı ihracatını yaptığımız ürünlerdir.Magazamızdaki tüm ürünler ücretsiz kargo olarak gönderilmektedir.Lütfen alışverişinizde bir memnuniyetsizlik yaşarsanız mağamızla iletişime geçin.Ziraat Y.Mühendisi Bekir YEŞİLKAYA

 

  • Madagaskar orjinli, palmiye tipidir.
  • Çiçeklenme yoktur.
  • Nispi nemin yüksek olduğu, (yarı) aydınlık bir ortam ister.
  • 16° - 22° C arası sıcaklık ister.
  • Yazın kireçsiz su ile bolca sulanmalı yapraklara su püskürtülerek nem sağlanmalıdır.
  • Sulama, toğrağı kurudukça yapılmalıdır.
  • Kışın çok su istemez.
  • 20 günde bir Tropikal Bitki Besini  veya Tropikal Bitki Besini Daha Yeşil Yapraklı Bitkiler İçin   kullanılabilir.

Familyası: Arecaceae

Anavatanı: Güney Asya ve Filipinler.

Doğal ortamında 30 metreye kadar boylanabilen bir bitkidir.

İstekleri: Yıl boyunca direk güneş almayan aydınlık ortamları sever. Sıcaklık 20 derecenin altına düşmemelidir. Toprak ılık ve nemli tutulmalıdır.Düzenli olarak nemi korunmalı,kışın saksı altlığına su konmalıdır.

Bakımı: İlkbahar-Yaz ayları boyunca iki hafta arayla hafif dozda besin takviyesi yapılmalıdır.Yapraklarına sıkça su püskürtmeli,saksısını nadiren değiştirmelidir.

16° - 22° C arası sıcaklık ister. Yazın kireçsiz su ile bolca sulanmalı yapraklara su püskürtülerek nem sağlanmalıdır. Sulama, toğrağı kurudukça yapılmalıdır. Kışın çok su istemez.

Gübreleme: Mart ve Ekim ayları arasında yapılabilir. 

Üretimi: Tohumlarından ve kök ayırma ile üretilir.Tohumları 25 derece sıcaklıkta 2-3 ay sonra çimlenir.

Hastalık ve zararlılar: Serin ve kuru ortamda büyüme problemi görülür. 

Areka bitkisinin yetiştirilmesi, bakımı ve sulanması:

Doğrudan güneş ışığı istemeyen bu bitki diğer ışıklardan da yararlanabilir.

Kış ya da yaz ayı fark etmeksizin oda sıcaklığına sahip bir yerde bakılmalıdır.

Güneş ışığını gören kısım ışığa doğru bir eğilmede bulunur. Bu eğilmeleri engellemek için çiçeğin diğer kısımları ile belirli aralıklarla yön değiştirmeliyiz.

Hava akımlarından kolay etkilenen areka bitkisini bu etkiden korumak için önlemler alınmalıdır. Her bitki gibi zamanla topraktaki vitamin ve mineralleri tüketen bitkiye yılda en az bir ya da iki kere vitamin ve mineral desteği sağlanmalıdır. Saksı değişimi genellikle sıcak ayların başlangıcı olan nisanda yapılmalıdır. Areka bulunduğu yerde başka cisimlere temasta bulunmamalıdır. Areka bitkisini yetiştirmede en önemli kural kış aylarında oda sıcaklığının 7 °C nin altında olmaması gerektiğidir. 

Sulamada dikkat edilmesi gereken hususlar; Kış aylarında bitki aşırı soğuktan korunarak çok az sulanmalıdır. Yaz aylarında ise bitkinin suya olan ihtiyacı artacağından bitkiye verilen suyun arttırılması gerekmektedir. Su toprağın her kısmına ulaştırılmalıdır. Bitkiyi sularken kullanılan kap her sulamada aynı ölçüde, sulamalar aynı günde ve aynı miktarlarda su ile yapılmalıdır Arekada çok büyük bir değişim görülmediği sürece sulamada kullanılan kap, ölçü ve su miktarı değiştirilmemelidir. Bitkiye kış aylarında musluktan aldığımız soğuk çeşme suyunu vermemeliyiz. Verdiğimiz su oda sıcaklığında olmalıdır. Sulamada dinlenmiş su kullanmaya her zaman dikkat etmeliyiz.

Areca Bitkisinin Çoğaltılması:

Arekada birden fazla kök var ise bunların bir tanesi diğer köklerden ayırılıp, daha sonra belli bir süre suda bekletilir.

Bu işlemden sonra köklü dalımızı yeni bir saksıya uygun toprak ve uygun saksıyla dikerek yeni bir areka bitkisi elde edilir.

2. arekamıza da aynı sulama, yetiştirme ve bakım işlemlerini uygulamalıyız.

Areka bitkisinin budanması:

Budamayı kışın sonlandığı ve havaların güzelleştiği zamanlarda arekanın uzamış dallarına şekil vermek istediğimizde yapabiliriz. 

Ancak budadığımız arekanın dalından kesilen uçlarının hava almamasını sağlamalıyız. Bunun için soğuk olan herhangi bir macunla çiçeğin dalının budanan bölümünü kapatmalıyız.

 

Yorum yapmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.